Forskudsopgørelsen er tilgængelig

Nyheder

13 tips til en skræmmende god økonomi

Selvom Halloween er højtid for uhygge og chok, vil vi i Sparekassen gerne sikre, at du ikke bliver udsat for skræmmende overraskelser i din privatøkonomi. Vi har derfor fundet 13 situationer, det kan blive særdeles uhyggeligt ikke at have styr på.  

Spin uhyggeshjulet og se de 13 råd her

Du kan også se alle 13 uhyggeligt gode råd herunder. 

1. Din elregning hjemsøger dig 👻  
Priserne på el er steget voldsomt, og det hjemsøger mange danskeres økonomi. Der er heldigvis ting, du kan gøre for at undgå, at elregningen bliver mere skræmmende end højest nødvendigt. Ofte er der penge at spare - f.eks. på dit forbrug af standby-strøm. Sørg også for at anvende dine elapparater mest effektivt og at slukke for det lys, du ikke bruger.

Få flere uhyggeligt gode råd til at spare penge på elregningen her:   >>
2. Dit varmeforbrug giver din økonomi hedeslag 🎃
Med tidens høje energipriser kan dit varmeforbrug hurtigt give din økonomi hedeture. Desværre er det sjældent nok til at opvarme dit hjem, og derfor er det værd at overveje, hvordan du kan spare penge og samtidig holde den uhyggelige kulde på afstand. Et helt konkret tip er at tage kortere bade og sænke temperaturen en smule derhjemme – eksempelvis om natten. 

Få flere tips til at spare på varmeregningen her  >>
3. Du mister overblikket over din økonomi 👻 
Tidens voldsomme prisstigninger kan nemt lægge en tæt og bekymringsfyldt tåge hen over din økonomi. I Sparekassen vil vi gerne give dig økonomisk overblik, så du kan sætte pris på din hverdag uden uro og bekymringer. 

Læs mere om økonomisk tryghed her >>
4. Du betaler fuld pris på oplevelser i efteråret i stedet for at få rabat med Sparekassen 👻

Som kunde hos os kan du få rabat på en række dyre- og oplevelsesparker. Med billetter til både børn og voksne kan du gøre efteråret sjovere for hele familien.

Læs om rabatterne her

5. Du har ikke en indbo- eller ulykkesforsikring 🎃
Det kan blive uhyggeligt dyrt, hvis uheldet er ude, og du ikke er forsikret - så hæfter du nemlig selv for at dække diverse skader og tab. Med en indbo- og ulykkesforsikring kan du trygt gå en Halloweennat med diverse ”trick or treats” i møde!
6. Fødevarepriserne forhekser din indkøbstur 👻
Prisstigningerne på fødevarer har gjort det ekstra dyrt at handle ind. Aldrig har det været mere skræmmende at fylde vognen med dagligvarer som mælk, olie, brød og pasta. I Sparekassen vil vi gerne give dig overblik over din økonomi, så du kan sætte pris på din hverdag. 

Læs mere om, hvordan du får økonomisk tryghed her >>
7. Du får ikke lavet en pensionsopsparing i tide 🎃
Det er en uhyggelig god investering i din fremtid at påbegynde en pensionsopsparing tidligt. På den måde skal du lægge mindre til side ad gangen for at opnå en fornuftig opsparing. Vi står klar til at vejlede dig om alle dine pensionsspørgsmål, så du er godt rustet til fremtiden.
8. Din bankrådgiver er ikke til at få fat på 👻 

I Sparekassen Kronjylland får du personlig rådgivning i øjenhøjde, da vi gerne vil investere vores tid i dig. Du kan derfor ringe direkte til din egen rådgiver og slipper for at blive stillet rundt i et upersonligt callcenter eller andre uhyggelige ting.

9. Du har kun ét betalingskort med på ferien - og pludselig har det ramt beløbsgrænsen 🎃

Kan dit betalingskort pludselig ikke bruges på ferien, kan drømmeturen pludselig blive til et mareridt.

Med et Visa/Dankort kan du højst købe for 25.000 kroner pr. 30 dage i udlandet – inklusive automathævninger. Det lyder af meget, men har du lige inden ferien betalt rejsen med dit kort på en udenlandsk hjemmeside og foretaget almindelige betalinger med Apple Pay i danske butikker, kan du godt risikere at støde mod kortets loft. Sker det, kan du ikke gennemføre flere betalinger eller hæve penge. 

Undgå at blive hjemsøgt af spærrede kort på din næste rejse: >>

10. Du dør, og din kæreste, som duhar boet sammen med i mindst to år arver din pension, selvom du troede, atarven gik til andre 😱 

Kommer manden med leen uanmeldt forbi dig, kan det - udover at blive en trist oplevelse for dine efterladte - også resultere i et økonomisk rod. Har du boet sammen med din kæreste i mindst to år, er det nemlig til manges overraskelse denne, der arver din pension, såfremt pensionsordningen er oprettet efter januar 2008. Den information kan potentielt ryste selv den mest hårdnakkede Halloween-elsker. Få derfor styr på dine pensionsforhold, så du ikke bliver hjemsøgt af dødalvorlige overraskelser.

Læs mere om pensionsbegunstigelse her >>

11. Du binder dig til et dyrt og uigennemsigtigt lån 🎃

 Et lån kan åbne op for en masse nye muligheder såsom en bil, drømmehuset, den selvstændige virksomhed eller ekstra midler til sommerferien. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket lån du binder dig til. Det kan nemlig blive vildt uhyggeligt, hvis du pludselig hæfter for skyhøje renter. I Sparekassen vil vi derfor gerne vejlede dig, når du mangler hjælp til finansiering, så du slipper for sort uheld og uforudsete oplevelser.

12. Du hæver penge for en person og medvirker uden at vide det til hvidvask 🎃 

Vælger du at være hjælpsom og hæve penge for en person til halloweenfesten i nattelivet, risikerer du at medvirke til hvidvask. Kriminelle kan nemlig bruge dig som et ”muldyr” ved at overføre kontanter til din konto og så bede dig hæve beløbet for dem. Kendes du skyldig i hvidvask, kan strafferammen være op til halvandet års fængsel. 

Vær derfor opmærksom på denne svindel, hvis du vil undgå at tilbringe din næste Halloween bag tremmer med et lidt for livagtigt fangedragtskostume.

13. Du får ikke energirenoveret din bolig 👻

Du risikerer at gå glip af uhyggeligt gode besparelser, hvis du ikke får energirenoveret din bolig. Udover at gøre miljøet en tjeneste, kan du se frem til en lavere varmeregning, et sundere indeklima og en øget værdi af din bolig.
Læs mere om dine muligheder og beregn hvor skræmmende mange penge, du kan spare om året:
Læs om energiforbedring af dit hus

Trænger dit økonomi til et eftersyn?

Vil du gerne have vendt din økonomi med os, så husk, at du altid kan kontakte din personlige rådgiver. Du kan ringe direkte til din rådgiver - eller for eksempel skrive i din mobil- eller netbank. 

Kontakt os

Få rådgivning der passer dine behov

89 12 24 00

Find medarbejdere

Lån hus

Årsopgørelse

Måske er din årsopgørelse forkert

Både nogle af vores og andre bankers kunder kan opleve fejl i årsopgørelsen for 2022 fra SKAT - eller forsinkelse af den. Det drejer sig særligt om et antal investeringskunder og nogle af de kunder, der har indfriet/oprettet realkreditlån i 2022.

Bolig forberedelse

Produkter

Økonomisk overblik med en budgetkonto

Med en budgetkonto og et årsbudget for familiens økonomi, kan du skabe et godt overblik over, hvad du bruger dine penge på - og dermed have styr på udgifterne.

Få ro i maven med et økonomisk overblik

Rådgivning

Kan du få pengene til at slå til?

Hvis energikrisen og de stigende priser udfordrer din økonomi for meget, så tag fat i din rådgiver. Så kan I sammen kigge på, hvad der skal til for, at du og din familie har råd til hverdagen, mens vinteren raser. Måske er den rette løsning for dig at sætte dit lån i Sparekassen på pause eller få et tjek af økonomien.

Tal økonomi med dit barn gode råd

Børn og penge

Tal økonomi med dit barn

Det er vigtigt, at vi snakker med vores børn og unge om penge og forbrug, så vi kan styrke deres finansielle forståelse.
Se vores gode råd til en sund ungdomsøkonomi - og til at snakke økonomi med dit barn.