J-dag: Hæver du penge for andre, når du er i byen?

Fredag er det J-dag, og sneen falder. Pas på, du ikke falder for de kriminelles svindelnumre i nattelivet. Du risikerer en plettet straffeattest. 

svindel natteliv 550x250

Hvis du hæver penge for andre, risikerer du, at du bidrager til hvidvask af penge – og at du får en plettet straffeattest. Se her, hvad du især skal være opmærksom på.

Vi oplever en stigning i antallet af unge, der bliver udsat for forsøg på svindel - især i nattelivet. Ofte beder en kriminel den unge om hjælp til at hæve penge med den forklaring, at han eller hun har mistet sit betalingskort. De to aftaler derefter, at den kriminelle overfører et beløb via MobilePay, som den unge kan hæve i kortautomaten og give tilbage. Ofte tilbyder den kriminelle at overføre lidt flere penge, end der er behov for at hæve. Der er dermed en økonomisk gulerod til den unge som tak for hjælpen.

Den unge tror typisk, at han eller hun bare er hjælpsom og hjælper en anden person ud af en knibe, men faktisk gør den unge sig selv til medskyldig i kriminalitet.

Episoderne er ofte forsøg på hvidvask af stjålne penge. Den unge bidrager med sin hjælp dermed til hvidvask - og ender måske med en plettet straffeattest.

Derfor:

  • Vær på vagt, hvis nogen kontakter dig og spørger, om de må overføre et beløb til dig med MobilePay eller en bankoverførsel. Et beløb, du bliver bedt om at hæve for dem i en automat.
  • Er du forælder til en ung, der færdes i byen, så fortæl om denne form for svindel


Måske du også vil læse om andre svindeltyper:

Fup-beskeder
: Tryk ikke på mærkelige links, og giv aldrig dine oplysninger via sms, mail eller telefon.
Mormor-fraud
: Kriminelle ringer særligt til ældre kvinder og forsøger at narre dem til at udlevere deres NemID og andre koder - men vi kan alle blive ramt
Chef-svindel: De kriminelle henvender sig på mail og udgiver sig for at være din chef

Spær dit kort, hvis...

  • Du opdager betalinger, som du ikke selv har foretaget eller godkendt
  • Du har mistet dit kort
  • Dit kort blev stjålet
  • Du har mistanke om, at din pinkode er blevet afluret
  • Du har mistanke om, at andre bruger dit kortnummer

Spær dit kort hurtigst muligt via mobil- eller netbank - eller ring til os på tlf. 87 62 32 62. Udenfor vores åbningstid skal du ringe til Nets på tlf. 44 89 29 29 (døgnåben).