Finansøkonom: Praktik

 

Start din karriere i Danmarks største sparekasse og få ansvar, et stærkt netværk med erfarne kollegaer og andre under uddannelse og et indblik i et stort pengeinstitut med masser af muligheder.

Hvert år søger vi praktikanter, som vil være med til at drive Danmarks bedste pengeinstitut.

Som praktikant hos os har du mulighed for at vælge mellem to forskellige karriereveje for finansøkonomer: Kunderådgivning og kundesupport.

Martin Rygaard62


Tre måneders praktikforløb

På begge praktikspor får du fast base i en af vores 51 kundevendte afdelinger. Samtidig er det centralt for os, at du får en solid indsigt i de processer og forretningsgange, der driver et pengeinstitut. Derfor er kortere ophold i interne afdelinger en fast del af praktikforløbet. Hvilke afdelinger, du bliver introduceret til afhænger af det spor du vælger. På den måde får du et indblik i de mange fremtidige karrieremuligheder, vi kan tilbyde i Sparekassen.

Efter dit praktikforløb har du mulighed for at søge studiejob eller et traineeforløb hos os, uanset hvilket spor du søger. Under din praktik får du løbende mulighed for sparring omkring din karriere hos os.

 

Opsøgende og resultatorienteret?

Struktureret og initiativrig?

Kunderådgiver

 • En kundevendt vinkel
 • Du arbejder primært med privatkunder
 • Fokus på salg og rådgivning
 • Du får indblik i Erhverv, Finans og Pension
Praktikforløbet 

Som finansøkonom med fokus på rådgiversporet bliver du involveret i alle dele af rådgivningsjobbet i din afdeling. Dit primære fokus bliver at mestre en god og omfattende rådgivning af privatkunder, men du vil også blive introduceret til rådgivning af erhvervskunder. I Sparekassen får du som noget særligt, også et indblik i arbejdet i Erhverv, Finans og Pension som en del af din praktik.

Forløb

Dine tre måneder er fordel med skiftevis at være i en afdeling delt op af tre kortere forløb i Erhverv, Finans og Pension.

Er du stadig i tvivl, om kunderådgivning er noget for dig?

Så se om du kan nikke genkendende til følgende:

 • Jeg er selvsikker, når jeg præsenterer mine idéer, og sætter pris på at indgå i et gensidigt værdiskabende samarbejde med både kunder og kolleger
 • Jeg bliver motiveret af høje krav og af at opnå mål
 • Jeg kan sætte mig i kundernes sted og lynhurtigt vurdere deres behov
 • Jeg har gåpåmod og forståelse for godt købmandskab.

Kundesupport

 • En administrativ vinkel
 • Du bliver tilknyttet supportfunktionen i en kundervendt afdeling
 • Du får indblik i kundemøder, Back Office og Forretningssupport
Praktikforløbet

Som praktikant med fokus på kundesupport kommer du til at prøve kræfter med opgaverne fra dag 1. I starten vil du deltage på kundemøder, hvor du lærer om omfanget af dokumentation, og for hvornår rådgiveren har brug for din ekspertise. Du kommer også en tur rundt til diverse specialistfunktioner og får et indblik i Forretningssupport og Back Office på vores hovedsæde i Randers og Hammel.

Forløb

Dine tre måneder er fordel med skiftevis at være i en afdeling delt op af tre kortere forløb med kundemøder, i Back Office og Forretningssupport.

Er du stadig i tvivl, om kundesupport er noget for dig?

Så se om du kan nikke genkendende til følgende:

 • Jeg kan jonglere flere bolde og ikke er bange for at tage initiativ
 • Jeg har en rationel tankegang
 • Jeg har et fagligt højt niveau
 • Jeg har en ambition om at blive den dygtigste i mit felt

 

 

Et pengeinstitut hvor det ikke kun handler om penge

I Sparekassen Kronjylland har vi ingen aktionærer, vi skal tilgodese, og vores hovedfokus er ikke på at skrabe flest muligt penge sammen. Det, vi har størst fokus på, er at drive en sund forretning. En forretning i balance mellem Sparekassen, medarbejderne, vores kunder og de lokalsamfund, vi er en del af.

Derfor støtter vi både store og små tiltag i vores lokalområder gennem sponsorater og donationer. Samtidig møder vi altid vores kunder, der hvor de er. Det betyder, at vores rådgivning, support og produkter altid tager udgangspunkt i kundernes situation og ønsker.

Sparekassen er kendetegnet ved vores decentrale struktur. Den giver dig stor indflydelse på dit arbejde og din dagligdag. Samtidig er en uformel omgangstone og et stærkt sammenhold en del af vores opskrift på et godt arbejdsmiljø.

Ansøgning

Vi har fundet praktikanter til start januar 2018.

Vi åbner for ansøgning til praktik fra januar 2019 i foråret 2018.

 


Cookies meddelelse