investering

SRF-modellen

The Statistical Return Forecast model (SRF-modellen)

SRF-modellen er en egenudviklet model til at bestemme retningen på aktiemarkedet de næste 3-6 måneder. Modellen er baseret på en række faktorer i form af makroøkonomiske variable, teknisk analyse og ekspertholdninger. De enkelte variable er udvalgt på baggrund af finansiel teori og testet for statistisk relevans.
Den første variabel er Bloomberg Consumer Comfort, som tager temperaturen på amerikanske forbrugere. Den anden variabel er OECD’s ledende indikatorer (CLI) for OECD landene samt Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Indonesien og Sydafrika. Den tredje variabel er US Conference Board Leading Economic Index, som er en bearbejdning af ti makroøkonomiske nøgletal for USA. Den fjerde variabel til modellen består af teknisk analyse af aktieindeks. Slutteligt indarbejdes en ekspertfaktor, som giver et bud på retningen på aktiemarkedet.
De objektive variable til modellen er statistisk bearbejdet og gennemanalyseret for at bestemme vægtningen af den enkelte variabel. SRF-modellens output er en numerisk score, som fører til en anbefaling af aktiestrategi for aktiemarkedet over de kommende 3-6 måneder. Scoren afgør om man bør være overvægtet, neutral eller undervægtet aktier i sin portefølje.

SRF-modellen giver et grafisk billede af, i hvor høj grad vi anbefaler, at man vægter aktier i sin portefølje.

 

SRF model

 

En score i det grønne område betyder, at man bør overvægte aktier i sin portefølje. Modsat betyder en score i det røde område, at man bør undervægte aktier i sin portefølje.

Den aktuelle SRF ser sådan ud:

SRF model

 

Aktuelt lige nu

Nyheder

Danmarks mest tilfredse privatkunder - for tredje år i træk

- Tilfredse kunder er vores vigtigste strategiske mål. Derfor er vi utroligt glade for, at netop vores kunder er de mest tilfredse – ikke mindst, når det nu har været tilfældet tre år i træk, slår vores adm. direktør Klaus Skjødt fast.

Nyheder

Sjove oplevelser med rabat i efterårsferien

Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Der er også rig lejlighed til at opleve lidt gys og gru i en af de mange parker, der har pyntet op til Halloween. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Nyheder

Nyt investeringsmagasin

Vi stiller blandt andet skarpt på, hvorvidt den nuværende høje inflation – specielt i USA – bider sig fast eller falder tilbage. Og hvordan det indvirker på renter og aktier. Vi tager også et kig på valutakurserne, boligrenten, og hvordan du kan gøre en forskel for klimaet gennem dine investeringer.

Nyheder

Garantkapital: Nu kan du indskyde op til 100.000 kroner

Mange af vores kunder har ønsket at indskyde mere garantkapital, end det hidtil har været muligt. Derfor ændrer vi nu grænsen.