Lokale kræfter bag international succes

Lokal opbakning til virksomhed i vækst.

Foto: Hugo Nybo Andersen, afdelingsdirektør for Sparekassens Grenna afdeling sammen med Henrik Bøgild Nielsen, direktør i International Furniture.

International Furniture er netop blevet udnævnt til Børsen Gazelle for andet år i træk og har i 2014 fået nyt hovedsæde til 17 millioner kroner. En god relation til det lokale pengeinstitut har været altafgørende for væksten, forklarer direktøren.

Tæt samarbejde med Sparekassen

Henrik Bøgild Nielsen ønskede i 2006 at overtage møbelvirksomheden International Furniture, som han i flere år havde været ansat i. Virksomheden havde på daværende tidspunkt leveret underskud i flere år, og det var derfor en udfordring at finde finansiering til overtagelsen.
Henrik er jyde helt ind til benet, og med en fortid som brugsuddeler er han en fandens god købmand. Efter at have undersøgt mulighederne for finansiering af overtagelsen allierede han sig med sit lokale pengeinstitut. Henrik var villig til at ofre alle sine sparepenge og satse alt, hvad han ejede. Det havde Sparekassen Kronjylland stor respekt for, og de har finansieret ham lige siden. Efter en omfattende turnaround i virksomheden er det kun gået én vej, og i 2013 blev International Furniture udnævnt som Børsen Gazelle.

Byggeri til 17 millioner kroner midt på Djursland

Henrik har i 2014 udvidet virksomheden med et byggeri til 12 millioner kroner, hvor han igen har lånt pengene i Sparekassen. Det nye firmadomicil råder over i alt 2700 m² lager og 800 m² showroom og kontorfaciliteter.
"Det er vigtigt med pengeinstitutter, som både kan og tør finansiere det lokale erhvervsliv. For virksomheder, der ønsker at vækste, er det altafgørende med et godt forhold til den lokale bank", forklarer Henrik.
Henrik byggede sidst i 2008, og dengang overvejede han at flytte sin engros- og produktionsvirksomhed til Randers.
"Vi sælger udelukkende varer gennem vores forhandlere, og mange af dem vil have nemmere tilkørselsforhold i Randers. Men ikke alle virksomhedens medarbejdere ville flytte med, så den sag var hurtigt afgjort. Jeg har landets bedste medarbejderteam, og det er altså uundværligt", fortæller Henrik.
Udover dygtige og trofaste medarbejdere er stabile leverandører og et godt forhandlernet med til at gøre virksomheden til en international succes med kunder fra både ind- og udland. De ti ansatte omsætter årligt for over 30 millioner kroner.

Oktober 2014