Sparekassen Kronjylland er en garantsparekasse og dermed en selvejende institution. Det giver os en særlig mulighed for at prioritere nærheden til vores kunder, og derfor er det naturligt, at det er repræsentanter blandt vores mest loyale kunder, der udgør Sparekassens øverste myndighed, repræsentantskabet.
Sparekassen har gennem hele sit virke levet i pagt med de lokalsamfund, som vi driver vores afdelinger i, derfor har Repræsentantskabet besluttet at oprette valgkredse, så alle dele af Sparekassens markedsområde bliver repræsenteret.
For Sparekassen er det helt fundamentalt at være respekteret for den måde, vi driver Sparekassen, og her spiller repræsentantskabet en vigtig rolle både formelt og uformelt.
Repræsentantskabets formelle rolle
Repræsentantskabet er Sparekassens øverste myndighed. Det betyder, at repræsentantskabet har en række formelle opgaver, som de varetager på det ordinære repræsentantskabsmøde, der bliver afholdt senest fire måneder efter regnskabsårets udløb.
De væsentligste formelle opgaver er:
- Godkendelse af revideret årsrapport
- Fastsættelse af forrentning af garantkapital
- Valg af bestyrelse
- Godkendelse af vedtægtsændringer
- Godkendelse af løn- og pensionspolitik
- Valg af revisor
Repræsentantskabets uformelle rolle
Som repræsentantskabsmedlem er du en af Sparekassens vigtigste ambassadører. Derfor er det en forudsætning for at være medlem, at du aktivt bidrager til at styrke Sparekassens omdømme. Det gælder naturligvis særligt i det lokalområde, hvor du bor eller arbejder. Derudover er det naturligt, at du aktivt forsøger at henvise nye kunder til Sparekassen.
Repræsentantskabsmedlemmer skal derfor være i stand til at formidle Sparekassens værdier og holdninger. Derudover bliver de aktivt brugt som sparringspartner i forhold til lokale forhold, som de har særlig indsigt i. Derfor ønsker Sparekassen, at repræsentantskabsmedlemmerne og de relevante afdelingsdirektører har et godt kendskab til hinanden og en god dialog. Sparekassen opfordrer også til, at repræsentantskabsmedlemmer deltager i lokale aktiviteter og tiltag.
Udover det ordinære repræsentantskabsmøde, der er beskrevet i vedtægterne, holder Sparekassen også et midtvejsmøde, der typisk ligger i september. Her er der typisk forskellige relevante og inspirerende indlæg fra både interne og eksterne indlægsholdere. Generelt opfordrer bestyrelsen og direktionen til, at der på møderne bliver stillet spørgsmål og kommenteret, så repræsentantskabet bliver bedst muligt klædt på til at varetage sin rolle som ambassadør.
De to faste møder kan blive suppleret af fyraftensmøder eller andre arrangementer ved behov. Eksempelvis vil der i forlængelse af repræsentantskabsvalget blive afholdt et intromøde, hvor medlemmerne bliver introduceret til opgaverne.
Fakta om repræsentantskabsvalget 2024
Der skal vælges 57 medlemmer
Det nye repræsentantskab tiltræder 1. januar 2025, og valgperioden løber indtil udgangen af 2028
Alle myndige garanter, der havde garantkapital før 1. august 2024 kan stille op
Fristen for at stille op er 16. september
Garanterne kan stemme fra 09. oktober til 15. november
Valgresultatet bliver offentliggjort senest 15. december
Der er 6 valgkredse, og du tilhører den valgkreds, hvor du havde adresse den sidste åbningsdag før 1 januar 2024, og det er således her, du som kandidat er opstillet. Stemmeberettigede garanter kan dog stemme på tværs af alle valgkredse.
Sådan stiller du op
Både hvis du selv ønsker at stille op, og hvis du ønsker at stille en anden op, skal du blot udfylde denne formular. Hvis du selv stiller op, skal du desuden uploade et billede af dig selv og udfylde beskrivelsen, som garanterne bliver præsenteret for, når de skal stemme. Her vil desuden fremgå titel og by.
Beskrivelsen kan være på op til 500 tegn, og vi anbefaler et billede i god opløsning og gerne i stil med et pas-billede, så det er nemt for garanterne at orientere sig blandt kandidaterne.