Under uddannelse

Få styr på

studiebudgettet

Forbered dig på livet som studerende

Når du er under uddannelse, får du sandsynligvis SU, elev- eller lærlingeløn. Du får måske også nye udgifter til studiebøger, transport eller bolig.

Vi rådgiver dig, så du får det bedste ud af din økonomi, mens du uddanner dig. Det kan vi, fordi du hos os får en personlig rådgiver, som kigger på netop din økonomi.


Når der er penge på din uddannelseskonto, får du 3 % i årlig rente af pengene op til 20.000 kr. og 0,25 % i årlig rente af pengene over 20.000 kr. Har eller får du bevilliget en kassekredit, kan du trække op til 50.000 kr. til en årlig rente på 5,50 %. Uddannelseskontoen* er for dig, som er studerende på en videregående uddannelse eller går på en elev- og lærlingeuddannelse (Gælder ikke voksenlærlinge og voksne under revalidering).

Indlån
3,00%

Kassekredit 
5,50%

Op til 20.000 kroner: 3,00 %

For beløbsdel over 20.000 kroner: 0,25 %

Renten er variabel

Eksempel: 50.000 kroner, variabel rente, løbetid 3 år.
Etableringsomkostninger 0 kroner. Debitorrente 5,61 %. ÅOP 5,6 %.
Ved 100 % udnyttelse betales i alt 58.250 kroner.

Kredittens størrelse afhænger af almindelig kreditvurdering.

*Uddannelseskontoen er for studerende på en kort-, mellemlang - eller lang videregående uddannelse. Kontoen er også for dig, der går på en uddannelse, der foregår ved handels-, tekniske-, landbrugs-, søfartsskoler samt social- og sundhedsskoler. For at opnå fordelene ved Uddannelseskontoen skal du være tilmeldt netbank/mobilbank og have din NemKonto i Sparekassen Kronjylland. Kassekredit og VISA/Dankort-kort forudsætter, at du er fyldt 18 år. Går du i gymnasiet, på HHX eller HTX, gælder der andre fordele - se dem her (scroll ned på den nye side).

 

 

Få flere fordele med en uddannelseskonto

Vi vil gerne støtte dig i at tage en uddannelse og få dine penge til at blive til flere. Derfor har vi særligt gode fordele til dig, når du er under uddannelse:

  • 3 % i rente
  • Gratis VISA/Dankort eller Mastercard Debit
  • Gratis netbank og mobilbank
  • Gebyrfri valutaveksling i afdelinger med udenlandsk valuta

Hold dig skarp på:

SU-reglerne – de kan have betydning for din økonomi

For de fleste betyder studiestart også SU. Din SU kan bl.a. være afhængig af din uddannelsestype, dine forældres indkomst, og om du er flyttet hjemmefra. Du kan læse mere om, hvordan du søger om SU og hvilke SU-regler, der gælder for dig her: su.dk.

SU og studiejob

Mange studerende vil gerne tjene lidt ekstra ved siden af SU’en. Der er dog en grænse for, hvor meget du må tjene for ikke at skulle tilbagebetale SU - nemlig det, der kaldes ”fribeløb”. Dit fribeløb kan du beregne her.

SU og praktik

Går du på en videregående uddannelse og skal i praktik med løn, kan du ikke modtage SU samtidig. Er dit praktikforløb derimod ulønnet, kan du stadig få SU. Du kan læse mere om regler for SU og praktik her.

SU i udlandet

Skal du på studieophold i udlandet, kan du få din SU med, hvis dit uddannelsessted siger god for dit ophold. Godkendelse af studieophold skal ske via dit eget uddannelsessted i Danmark.

Råd til gode oplevelser som studerende
Skal du studere i udlandet? Vi giver dig gode råd til det økonomiske
Studiebøger: Sådan sparer du penge
Aarhus Blend in

Er du studerende i Aarhus?

...Eller besøger du bare ofte smilets by?

Så besøg det fede site Aarhus Blend In, som vi er partner på. Her får du de bedste tips til livet i Aarhus – tips om de studerendes egne favoritsteder, uopdagede læsecaféer, SU-venlige spisesteder, second hand-butikker og meget mere. Hvorfor? Fordi vi ønsker at give dig de bedste vilkår og studiefordele. 

#påvej

Vil du også være kunde hos os?

Få et uforpligtende møde med en lokal rådgiver, der hvor du er