Foto: Kalø slotsruin

Fradrag for service, håndværkere og grøn omstilling

Håndværkerfradraget i 2016 og 2017

Har du helt styr på de nye regler for håndværkerfradraget? Hvis ikke, så har vi her samlet et overblik over de regler, der trådte i kraft i januar 2016.

Tidligere har du kunnet få fradrag for den arbejdsløn, du skulle betale, i forbindelse med en lang række service- og vedligeholdelsesydelser i din bolig. Fra 1. januar 2016 er reglerne ændret, så fradraget udelukkende gælder for en liste af grønne forbedringer af boligen og for serviceydelser.

Det nye håndværkerfradrag eller BoligJobordningen, som den også kaldes, er en todelt fradragsordning, der gør det muligt for din husstand at opnå et maksimalt fradrag på 18.000 kroner pr. person over 18 år i husstanden. Det er en stigning på 20 procent. Når vi skriver, at ordningen er todelt, betyder det, at de 12.000 kroner af fradraget er øremærket til håndværksydelser, mens de resterende 6.000 kun kan bruges på serviceydelser. Det er altså to separate ordringer, og du vil derfor skulle have udgifter til både håndværksydelser og serviceydelser for at kunne opnå det maksimale fradrag på 18.000 kroner.


Håndværksydelser

Eksempler på grønne håndværksydelser, der er fradragsberettiget:

• Energirenovering
• Klimatilpasning af boligen
• Ladestik til el-bil
• Energiforsyning
• Grøn vedligehold.

 

Serviceydelser

Reglerne for fradrag til serviceydelser fortsætter uændret. Det vil altså sige, at det fortsat er en fradragsberettet udgift at få passet børn, gjort rent, lavet almindeligt havearbejde osv.

 

 

Boliglån 1. prioritet - et attraktivt boliglån

Vi tilbyder Boliglån 1. prioritet til køb af fast ejendom og belåning af friværdi. Lånet er et godt alternativ til realkreditlån med variabel rente.

Læs mere…

Prioritetslån: Et alternativ til realkreditlån

Prioritetslån er et fleksibelt alternativ til et realkreditlån. Det egner sig til dig, der ejer fast ejendom og ønsker at anvende opsparingen i din bolig.

Læs mere…

Boliglån

– gør drømmen mulig.

Læs mere…

Vores seneste anbefaling om boliglån

Er du boligejer, bør du undersøge, om dit nuværende lån skal erstattes med et bedre.

Læs mere…

Hvor meget kan man låne?

 

Læs mere…

Book et møde